Når man kun har få dage i Paris er det er rigtig god ide, at planlægge grundigt, så man ikke bruger for meget tid på transport og på at vælte frem og tilbage i byen. Jeg havde
opdelt Paris i fire etaper, som var nemt at overskue og vi blev i en bestemt del af byen hele dagen.
Vi boede på et meget lille hotel lige ved Lamarck Caulaincourt metro - ikke noget at skrive hjem om, men
tæt på transport og en god kop kaff og det skal man jo ikke forglemme.
Dag 1 - fredag d. 25 maj: den lange gåtur
Vi startede dagen med at gå helt
ud til Triumpbuen i stegende sol - vi stoppede flere steder og fik noget at drikke, lidt at spise og selvfølgelig kaffen. Vi sprang for livet når vi ville krydse vejen og som franskmændene er så gode til, så ignorerede de os
totalt. Søren måtte desværre købe nye shorts, da han var ved at omkomme af varme i hans jeans. Vi kunne skimte den nye triumpbuen ude i horisonten, men besluttede at det var for varmt at gå helt derud. Designet er meget moderne
og ville være en super spændende kontrast til den gamle, men ikke på denne tur.
Vi fortsatte ud til Eiffeltårnet, hvor vi hyggede med lækkerier på græsplænen sammen
med mange andre turister. Vi har planlagt at skulle se byen ovenfra fra toppen af Montparnasse. Udsigten skulle være ligeså flot og meget billigere. Vi besøgte Grand Palais på vejen tilbage til hotellet. Fantastiske bygninger - Søren
brugte tid på at fotografere alle de små skæve vinkler med den skønne blå baggrund fra en solskinsdag.
Vi skulle spise på Restaurant Chartier, som er en gammel berømt
restaurant, hvor det sirlige interiør, der stadig står som det så ud i 1800-tallet, komplet med håndornamenterede træpaneler og kæmpemæssige spejle, der pryder væggene i den højloftede sal. Der kan sidde
omkring 300-400 mennesker på én gang, så man skal kunne tåle lidt støj, da man sidder temmelig tæt. Vi bestilte noget fra menuen, som vi kunne tyde - det gik mere spændende for sig med vores naboer fra Kina, som
bestilte alt det fra menuen som en indfødt ville vælge. Snegle og Fois gras var blot elementer på deres bord. Vi var mindre modige :)
Regningen blev skrevet på dugen. som var lavet af papir
- den sidder nu i vores scarpbog sammen med servietten. Vi blev mætte for omkring 35 euro dog uden kaffen og desserten, som vi fik på vores stamcafe lige overfor hotellet.