Formål 2006-07.
Familiens forventninger til jordomrejsen:

De næste sider er tilegnet jordomrejsen 2006/07:

Seans forventninger til rejsen - skrevet af en 11-årig:

Jeg har aldrig været ude at rejse, kun til min far, som bor i Skotland.
Jeg vil tage billeder af dyr og planter og andre ting.
Jeg skal lære at tale andre sprog.
Jeg skal ud og se dyr.
Jeg skal ud og sejle med katamaran.

Connors forventninger til rejsen - skrevet af en 9-årig:

Vi skal ud og se verden og vi skal se en masse dyr f.eks. en hval.
Jeg synes de er flotteog jeg vil gerne se en pukkelhval og en spækhugger.
Jeg vil gerne se en kænguru og en tiger.
Jeg vil meget gerne se en haj og en krokodille.
Når vi når til New Zealand, skal vi måske se der hvor der blev optaget Ringenes Herre.
Vi skal ud og sejle på verdens største flod, Amazonas.
Når vi når til Australien, skal vi måske se en molok og en koala og en opossum og en vombat og en aemue og en kiwi.



Betinas forventninger til rejsen:

 

Jeg forventer at denne rejse vil opfylde mange forskellige behov; behovet for at udvikle mig personligt – både som menneske og som medmenneske. At få lov til at arbejde sammen med mange forskellige mennesker – skolen i regnskoven, de økologiske gårde i New Zealand og forhåbentlig Thailand, hvor behovet for hjælp stadig ønskes efter sidste års tsunami.

 

Behovet for at stå sammen med min familie – at se mine drenge genfinde deres nysgerrighed og glæde ved de ”små” ting. At verden er mere end PSP og computergames, Cartoon og Crazy Frog. At de opdager behovet for hinanden, tolerance og respekt samt en følelse af at være en meget vigtig del af familien. Behovet for at være sammen med ungerne uden skolen, SFOén og fritidsinteresser – opdage hvad der tænder dem og se dem begå sig i mange forskellige situationer – indgå i leg og kommunikation med andre børn, udvikle deres sociale kompetence samt nyde friheden uden de vante trivielle krav om fast sovetid, lektier, rydde op på værelset og husk at lægge vasketøjet i maskinen.

    

Behovet for at gøre lige hvad der passer mig uden krav fra arbejdsgivere, elever, årsplaner og kollegaer. At kunne opfylde egne behov som dovenskab, nysgerrighed, ihærdighed, dumdristighed og kærlighed 24 timer i døgnet.

 

Behovet for at gøre noget som mange andre gerne vil, men ikke tør! At pakke hele ens vante liv ned i flyttekasser, tage orlov, fritage ungerne fra et helt skoleår, opsige lejemålet og sig farvel til familien, venner, arbejdet og det ”normale” liv for at indfri et vildt ønske om FRIHED!

 

Behovet for at kunne sige ”det har jeg sgu da også prøvet” – ”der har jeg da også været” – seen that and done that! At man ikke sidder som 65-årig og ønsker: hvorfor har jeg aldrig sejlet på Amazonas og lyttet til regnskovens mangfoldige dyreliv, kørt gennem Australien og set den storslåede, varierede natur eller været på togtur ned gennem Chile med både får og geder?





Forberdelser til turen

Jobs

 

Betina er folkeskolelærer på Herfølge Skole og er ansat på 3 år. Hun har følgende fag: Biologi, fysik/kemi, engelsk og natur/teknik. I forbindelse med den forestående rejse, har hun fået orlov fra sin arbejdsplads uden problemer. Vi har skolens mailadresse og har lovet at holde dem opdateret med nyheder fra rejsen, så børnene også kan følge med i hvor i verden vi er.

 

 

Sean og Connor er taget ud af skolen (Hastrupskolen i Køge) og går glip af henholdsvis 5. og 3. klasse. Vi sender ligeledes mails til drengenes skole, så de også kan følge med i, hvad vi oplever på vores jordomrejse.

 

 

Bolig

 

I øjeblikket bor vi til leje i et rækkehus i Hastrup vest i Køge. Dette lejemål opsiges ved afrejsen og vi får passiv status i boligselskabet med henblik på at få en 4-værelses lejlighed, når vi kommer tilbage til Danmark. Mange møbler bliver enten solgt eller smidt ud, da de har udtjent deres værnepligt. Resten bliver opmagasineret hos forældre.

 

 

Familie, venner og bekendte

 

Betina:

 

Betinas forældre (Karin og Ove) var meget positive da vi fortalte om vores planer. Ove gik straks i gang med at finkæmme Internettet for relevante oplysninger, hvilket var en stor hjælp. De meldte ud fra starten, at de gerne ville komme ud og besøge os. Destinationen er endnu ukendt. Vores planer om at rejse Jorden rundt, har ikke gjort dem hverken nervøse eller usikre. Vi føler at de stoler meget på vores dømmekraft og at vi er gode til at tage vare på hinanden alle fire.

 

Venner og bekendte har taget godt imod beslutningen. Der er alle former for begejstring repræsenteret – lige fra misundelsesværdigt til ekstatisk, fra ligegyldig til god vind i sejlene. Alle får nyheder fra rejsen på mail, ligesom de kan gå ind på denne hjemmeside og se seneste nyt.

 

Børnenes venner og lærere havde i første omgang svært ved at tro hvad de hørte. Derfor tog ret hurtigt kontakt til skolen og klasselærerne og fortalte dem at rygterne skam var sande nok. Avisartiklen fra Lørdagsavisen omkring rejsen blev hængt op i klassen. Endnu er det lidt uvirkeligt for børnene at forholde sig til rejsens oprigtighed, men det kommer nok, jo tættere vi kommer på afrejsen.

 

 

Materiel

 

Vi tog kontakt til en specialforretning her i Køge, som handler med alle former for friluftsudstyr. Indehaveren (Henrik Hansen) var meget interesseret i at hjælpe os og vi aftalte en dato, hvor vi skulle udfærdige en udstyrsliste. Henrik har allerede erfaring med denne type rejse og har hjulpet flere med at planlægge turen rent materielt. Vi har været meget glade for Henriks hjælp og engagement og kan på det varmeste anbefale hans kompetence indenfor feltet friluftsliv.

 

Vi stillede store krav til rygsækkene, da de er vores ”hjem” i 10 måneder. Valget faldt på Lowe Alpine’s Cerro Torre. Soveposerne skal være lette og kompakte, da vi selv skal bære på al vores udrustning. Vores tøj skal være svedtransporterende og nemt at holde rent, skoene skal være slidstærke og lette.

Vi vil gerne pointere vigtigheden af at benytte sig af fagfolk! Man skal være helt sikker på at det er de rigtige ting man har med sig – I regnskoven kan man ikke lige købe svedtransporterende undertøj….


Vaccinationer

 

Brasilien, Bolivia, Chile, Peru:
Difteri, gul feber, Hepatitis A og B, Malaria, Stivkrampe, tyfus.

 

Australien og New Zealand:

Difteri, stivkrampe.
 
 

Fiji:
Difteri, Hepatitis A og B, stivkrampe, tyfus.

   

Indonesien, Malaysia, Thailand, Indien:
Difteri, Hepatitis A og B, japansk hjernehindebetændelse, malaria, stivkrampe, tyfus.

 

Statens serum institut: grundhonorar på 115 kr. pr. voksen.

Priser:

- difteri-stivkrampe                     165,00 pr. person.     1 dosis

- gul feber                                 240,00 pr. person.     1 dosis

- japansk hjernehindebetændelse  310,00 pr. person.     2 doser

- tyfus                                       280,00 pr. person.     1 dosis

- hepatitis A og B børn                420,00 pr. barn         2 doser

- hepatitis A og B voksen             560,00 pr. voksen     2 doser

 

I alt                                                               9370,00 kr.

Kilroy og Jysk rejsebureau giver 10 % rabat på vaccinationer ved bestilling af rejsen.

I alt                                                               8433,00 kr.

Betina har første skud Hepatitis A, samt difteri-stivkrampe.


Endelig rejseplan 7.7.2006:

Vi har endelig fået turen planlagt og bestilt billetter til følgende destinationer:

København -> L.A
L.A -> Lima (Peru)

Vi rejser op gennem Peru, Bolivia og Equador. Vi skal ud i regnskoven og sejle, se inkatemplet Macchu Picchu og videre igennem Mellemamerika og Mexico for at vende tilbage til L.A

L.A -> Fiji

På Fiji skal vi slappe af, snorkle og bare nyde livet på en tropeø

Fiji -> Auckland (New Zealand)

Vi skal arbejde på nogle økologiske farme, men også opleve den storslående natur og meget gerne på hvalsafari.

Christchurch (New Zealand) -> Sydney (Australien)

Vi skal køre i en lejet bil op langs den australske østkyst. Også her vil vi bruge en del tid ved havet. Vi vil gerne se nogle nationalparker undervejs. Bl.a Fraser Island og Kakadu Nationalpark i Darwin i nordaustralien

Darwin (Australien) -> Singapore

Vi trekker op gennem Malaysia, Thailand, Vietnam og Laos. Vi vil undervejs besøge et munkekloster, som har en stor bestand af fritgående tigre.

Bangkok (Thailand) -> København




2. rejseplan 23.3.2006:


Der sker ændringer i vores rejseplan efterhånden som situationen ændrer sig ude i verden og planlagte aktiviteter/ophold går i vasken. På nuværende tidspunkt ser vores rejseplan således ud:


København -> Santiago i Chile (fly)

Fra Santiago rejser vi med bus op gennem Chile og videre til Peru, hvor vi skal se et gammelt Inka-tempel og verden højest beliggende sø. Vi skal ud og sejle på Amazonas i 6 dage til en by, som hedder Iquitos.

Vi arbejder os op gennem den nordlige del af Sydamerika og derefter op i gennem mellemamerika og Mexico for at ende i L.A. Herfra skal vi videre til Fiji med fly

Vi flyver fra Fiji til New Zealand, hvor vi skal arbejde i ca. 2 måneder.

Derefter flyver vi til Sydney, Australien hvor vi lejer en bil og kører op langs østkysten og ser hvad der sker. Vi slutter i Darwin i Nordaustralien.

Herfra videre til Malaysia og Thailand, hvor vi gerne vil lave noget humanitært arbejde, hvis det kan lade sig gøre. Problemet er at det faktisk koster penge, ovenikøbet ret mange, at få lov til at hjælpe andre. Tankevækkende.

Rejsen slutter i øjeblikket i Vietnam og Laos. Herfra går det hjem til København.



1.rejseplan:

- Vi flyver fra København mod Sao Paulo – Brasilien, hvor vi skal flyve til Manaus. Derefter sejler vi (cirka 40 timer) videre ud til Xixuau-reservatet.

 

- Opholdet i Xixuau bliver cirka 2 måneder hvorefter vi flyver fra Manaus til Lima i Peru, hvorfra vi skal med ”offentlig transport” ned gennem Chile med stop i Santiago.

 

- I Santiago rejser vi videre til Fiji, hvor vi skal bo i 1 måned.

 

- Derefter flyver vi til New Zealand, hvor vi rejser fra Nord-øen, Auckland til Syd-øen, Christchurch over en periode på 1½ til 2 måneder, hvor vi skal arbejde på økologiske gårde.

 

- Vi flyver fra Christchurch til Sydney, Australien hvor vi kører op langs østkysten i lejet bil. Turen forventes at tage godt og vel 1 måned med stop i Darwin i Northern Territory. Vi forventer at fejre jul i Australien.

 

- Fra Darwin skal vi flyve til Borneo, hvor vi skal rejse/sejle Indonesien rundt med stop på Sumatra. Der er også en mulighed for at sejle fra Darwin til Indonesien.

 

- Derefter videre til Malaysia og Thailand – denne del af rejse er under planlægning.


- Fra Thailand flyver vi til Nepal, hvor planen er at vi skal bestige/trekke op ad et søsterbjerg til Mount Everest. 5000 m.

- Vi flyver videre til Delhi i Indien, hvor vi afslutter vores rejse og flyver retur til Danmark.
  

Alle destinationer beskrives i vores dagbogsberetning, der opdateres undervejs på turen.






Hjælp – vi skal jorden rundt

 

Familie fra Køge skal ti måneder på rejse i den store vide verden, men hvor skal turen gå hen?

 

Rejseplaner: De har taget beslutningen, de er i gang med de første og indledende forberedelser, men de er ikke helt sikre på hvor rejsen skal gå hen. Betina og Arne Kristensen fra Hastrup har skiftet planerne om et drømmehus ud med planerne om en rejseoplevelse der kun er de få forundt. Lejligheden og arbejdet som henholdsvis folkeskolelærer og elektriker bliver sagt op, og sammen med børnene Sean og Connor drager de af sted i ti måneder, med rygsæk og med drømme, og med meget store forventninger.

Familien har foreløbigt som mål at se kænguruer i Australien og hvaler i Canada. Til gengæld vil familien gerne have råd og idéer fra Lørdagsavisens læsere.

- Vi er helt åbne. Vi vil lytte til folks erfaringer. Hvad bør vi opleve, og hvor skal vi tage hen? Hvad skal vi holde os fra og er der bestemte tommelfingerregler for bestemte områder? Hvor er det en god idé at tage hen som børnefamilie, og er der steder hvor man bare ikke tager børnene med hen?, spørger Betina Kristensen på vegne af den rejselystne familie,, der efter planen siger farvel til Tornegården til næste sommer.

 

Hvor skal turen gå hen?

 

Familie fra Hastrup beder Lørdags-Avisens læsere om hjælp til rejse

 

Jordomrejse: Fra august 2006 går drømmen i opfyldelse. Betina og Arne Kristensen fra Tornegården i Køge drager sammen med børnene Connor og Sean af sted mod verdens ende.

Lejligheden og mobilabonnementerne bliver sagt op, møblerne bliver opmagasineret, og kun det allermest nødvendige bliver pakket ned i de fire rygsække familien tager med sig. Forventningerne er allerede store, selvom ingen af de fire ved hvor turen skal gå hen. - Vi gør det her af to grunde. For det første vil vi ikke sidde som 65-årige og se tilbage og tænke ”bare vi dog havde gjort det dengang”. Tiden er helt rigtig nu, også i forhold til børnene der nu er 8 og 10 år.

- Vi var egentlig skrevet op til en byggegrund , og vi gik som så mange andre og drømte om et nyt hus. Men, et hus kan vi altid få. Vi kan ikke altid rejse jorden rundt, fortæller Arne Kristensen, elektriker, far til en datter på 4 år fra første ægteskab, og igennem de sidste 3 år en del af Connors, Seans, og Betinas liv. Og netop familien er en anden god grund til den kommende rejse, forklarer Betina Kristensen.

 


Familien bliver rystet endnu mere sammen

 

Hvaler i Canada og kænguruer i Australien er bare nogle af de umiddelbare rejseoplevelser der dukker op når der drømmes om den kommende rejse, men der bliver spillet med helt åbne kort, og børnene bliver ligeværdige rejseplanlæggere. - Det er en rejse for hele familien, og børnene er klart med til at sætte dagsordenen. Det skal også være en rejse på deres præmisser. En rejse på ti måneder er ikke bare en stor oplevelse, men også intens samvær. Det handler også om personlig udvikling, og om at ryste familien endnu tættere sammen. Når man er sammen på den måde døgnet rundt, sker der noget selvudvikling hos alle, og det kan kun være sundt for os som familie, siger Betina Kristensen, der som folkeskolelærer afslutter det nuværende skoleår, inden kufferterne pakkes.


 

Efterlyser gode råd og idéer fra læserne

 

Familien har sat 250.000 kr. af til rejsen, og på forhånd tages der kontakt til flere hjælpeorganisationer og Mellemfolkeligt Samvirke. På rejsen vil familien nemlig ”ind under huden” på lokalbefolkningerne, der hvor turen nu bringer dem hen, og perioder med en hjælpende hånd for kost og logi er på forhånd en del af rejseplanen. - Men mere har vi heller ikke planlagt. Vi er åbne, og derfor vil vi meget gerne have hjælp fra Lørdags-Avisens læsere. Vi vil lytte til folks erfaringer. Hvad bør vi opleve, og hvor skal vi tage hen? Hvad skal vi holde os fra, og er der bestemte tommelfingerregler for bestemte områder? Hvor er det en god idé at tage hen som børnefamilie, og er der nogen steder hvor man bare ikke skal tage børnene med hen? Det er nu vi så småt begynder at planlægge rejsen, så det er nu vi efterlyser gode råd og idéer, siger Betina Kristensen    

Nyeste kommentarer